Anulare DPF Fiat Doblo 1.3Mjet dupa o interventie nereusita

Anulare DPF Fiat Doblo 2007 1.3Mjet 85CP

Masina a venit de la Craiova cu o problema la filtru de particule. Dupa o incercare nereusita de anulare si modificare de putere la un tuner din Valcea, intr-un final a venit la noi sa ii rezolvam aceasta problema. Pentru ca a avut o alta interventie in ECU, am decis pentru siguranta ca e mai bine sa facem citirea/scrierea software pentru anulare dpf 1.3Mjet cu calculatorul legat la BDM. In pozele de mai jos puteti vedea cateva din etapele demontarii ECU de pa masina si conectarea lui cu ajutorul unei dime la interfata BDM. La citire, in mod normal trebuia sa gasim in calculator o modificare de putere si modificarile pentru anularea dpf. Din pacate, modificarea de putere era incompleta si fara valorile pentru anularea filtrului de particule.

Filtru Particule - 01 Filtru Particule - 02 Filtru Particule - 03 Filtru Particule - 04 Filtru Particule - 05 Filtru Particule - 06 Filtru Particule - 07 Filtru Particule - 08 Filtru Particule - 09 Filtru Particule - 10 Filtru Particule - 11 Filtru Particule - 12 Filtru Particule - 13 Filtru Particule - 14 Filtru Particule - 15

Se poate vedea, ca in operatiunea anterioara facuta de alt tuner autohton, s-a omis sigilarea calculatorului cu silicon. Exista riscul sa intre apa in ecu, daca nu este sigilat bine. Deci, mare atentie unde mergeti sa faceti modificari de software la acest tip de motorizare.

Filtru Particule - 16

In mod normal, operatiunile de citire/scriere la motorul 1.3 MJet 85CP le facem direct prin portul OBD, dar aici am reparat unde au umblat alti si pentru siguranta am vrut sa avem salvate datele complete din ecu.

Cost anulare DPF: 230 euro | Durata de lucru: 2h | Procedura: Serial BDM