VW Golf 6 1.6TDi cu filtru particule blocat

Ieri am avut programat un Volkswagen Golf 6 1.6TDi 109cp cu valva egr defecta. Masina trebuia sa ajunga la noi pentru operatiunea de anulare egr la motorizarea 1.6TDi. Pe langa eroarea P0407 aferenta valvei egr, pe tester am intalnit si un cod de eroare P2463 Excessive Soot Accumulation ce reprezinta filtrul de particule blocat.

O valva egr la acest model costa in jur de 1600-1800 lei la care se mai adauga costul pentru montaj. Aceast Golf 6 1.6TDi a ajuns la a doua valva egr defecta. Ansamblul valva egr la 1.6TDi este foarte sensibil si complex, iar cand filtrul de particule este colmatat va ceda si egr-ul. Asa ca pe langa anularea valvei egr am recurs si la eliminarea filtrului de particule. Mai ales ca dupa demontarea lui de pe masina s-a putut vedea exact ca era blocat.

Anulare dpf Volkswagen Golf - 18Anulare dpf Volkswagen Golf - 19Anulare dpf Volkswagen Golf - 28Anulare dpf Volkswagen Golf - 36Anulare dpf Volkswagen Golf - 35Anulare dpf Volkswagen Golf - 42Anulare dpf Volkswagen Golf - 38Anulare dpf Volkswagen Golf - 39Anulare dpf Volkswagen Golf - 44

Partea de software pentru anularea valvei egr si dpf se realizeaza doar prin demontarea calculatorului de injectie Siemens PCR 2.1 de pe masina. Acest ecu vine blocat din fabrica si pentru a fi reprogramat prin portul de diagnoza trebuie deblocat cu NewTrasdata. Operatiunea este prezenta in imaginile afisate mai jos:

Anulare dpf Volkswagen Golf - 25Anulare dpf Volkswagen Golf - 26Anulare dpf Volkswagen Golf - 31Anulare dpf Volkswagen Golf - 30

Reprogramarea ecu pentru anularea filtrului de particule si a valvei egr la 1.6TDi o facem direct prin portul de diagnoza cu ajutorul consolei NewGenius. Toata lucrarea anulare software si manopera demontare plus eliminare ceramica filtru particule poate fi realizata in aproximativ 4-5 ore.

Anulare dpf Volkswagen Golf - 49Anulare dpf Volkswagen Golf - 22