Volvo V50 2.0d cu dpf colmatat venit de la Brasov

Am realizat multe lucrarile de anulare dpf sau chiptuning in ultima vreme, dar am ramas dator cu postarile acestora pe acest blog. Una din masinile care merita atentie este din Brasov si este vorba de un model Volvo V50 2.0d 136cp. Masina este din 2005 si are in bord peste 270.000km, iar proprietarul se lauda cu multe piese inca originale la aceasta varsta si numar de km. Printre ele se afla si filtrul de particule inca cel original, dar care in ultima vreme a inceput sa faca probleme si s-a luat decizia eliminarii lui.

Masina a venit din Brasov in avarie, cu martor motor aprins in bord si limitare de putere. Pe tester am intalnit doar erori legate de aditiv si turbina cu statut de provizoriu. Posibil anterior lucrarii noastre, masina a ajuns la un alt service care a mai sters o parte din erori.

Anularea software a filtrului de particule la Volvo V50 2.0D se poate realiza doar cu ecu dat jos, reprogramat pe masa cu bdm-ul. Durata de lucru este de aproximativ 3 ore, dar la aceasta masina au fost nevoie si de alte interventii mecanice. Filtrul de particule avea toate suruburile de prindere ruginite si nu puteau fi desfacute. La demontarea evacuarii s-a observat ca racordul flexibil este rupt si trebuie inlocuit. Din cauza vechimii toate suruburile filtrului de particule erau ruginite si nu se puteau desface. Daca initial am estimat la 2-3 ore lucrarea de anulare si eliminare dpf la Volvo V50, in final am ajuns la aproximativ 6 ore. Racordul spart trebuia comandat pentru a fi inlocuit, iar dupa eliminarea filtrului de particule am observat ca lipsa de putere s-a mentinut si problema legata de turbo indicata pe tester, parea sa fie reala.

In final am descoperit ca la ultima revizie, cineva a uitat sa puna un furtun de vacum si turbina nu lucra in parametri normali.

Anulare dpf Volvo - 20Anulare dpf Volvo - 19Anulare dpf Volvo - 21Anulare dpf Volvo - 25Anulare dpf Volvo - 26Anulare dpf Volvo - 23Anulare dpf Volvo - 24Anulare dpf Volvo - 22Anulare dpf Volvo - 27Anulare dpf Volvo - 28Anulare dpf Volvo - 29Anulare dpf Volvo - 30