Volkswagen Crafter 2006 2.5TDi 163cp. Filtru de particule crapat.

De fiecare data cand port cu cineva o discutie telefonica despre problemele pe care le are la masina, primul lucru pe care il fac este sa aflu cat mai multe date despre acel vehicul. Ma intereseaza intotdeauna sa aflu anul de fabricatie, motorizarea, de unde a fost achizitionata si stilul de mers. Astfel pot sa ofer cele mai solutii de rezolvare a problemelor. Masina prezentata astazi, a ajuns in urma unei astfel de discutii telefonice. Proprietarul a incerca sa ma convinga ca filtrul de particule ar fi bun si sa caut o solutie pentru regenerare lui. Inainte sa ajunga la noi, filtrul de particule a mai avut cateva sesiunii de regenerare statica si dinamica, dar fara un rezultat pozitiv. Fiind o masina de transport marfa, se parcurg distante lungi si numarul de km creste usor. Filtrul de particule este consumabil si la Volkswagen Crafter 2.5tdi durata de viata este estimata la 220.000-250.000km. Dupa acest numar de km, riscul apartiei unor defecte datorate filtrului de particule colmatat este foarte mare.

In mare, diagnosticul meu la telefon a fost de filtru de particule infundat, iar testerul a confirmat ceea ce am spus. Lucru dovedit si cand am dat jos evacuarea si am gasit un fagurele ceramic spart (cu bucati libere in evacuare) si plin de cenusa. In acest moment pentru client a fost foarte clar ca turbina reconditionata recent a fost distrusa de acest filtru de particule infundat.

Operatiunea de anulare a filtrului de particule la Volkswagen Crafter 2.5TDi nu afecteaza mersul motorului sau nu va creste consumul de carburant. Dezactivarea dpf reduce consumul, motorului va functiona in parametri normali fara pierderi de putere si limitari de turatie, fara fum excesiv si nu distruge turbina.

Anulare dpf VW Crafter - 63 Anulare dpf VW Crafter - 58 Anulare dpf VW Crafter - 51 Anulare dpf VW Crafter - 59 Anulare dpf VW Crafter - 60 Anulare dpf VW Crafter - 61 Anulare dpf VW Crafter - 62 Anulare dpf VW Crafter - 64 Anulare dpf VW Crafter - 65 Anulare dpf VW Crafter - 66 Anulare dpf VW Crafter - 67 Anulare dpf VW Crafter - 68