Volkswagen Crafter 2.5TDi – remediere probleme filtru de particule

Volkswagen Crafter 2.5TDi 136cp din 2008. Masina cumparata direct din Olanda de catre client, dar nemultumit de consumul marit de carburant si ceva probleme cu consumul de ulei.

In bord si pe tester, masina nu afiseaza nicio eroare insa valorile filtrului de particule (presiune diferentiala) nu par corecte. La o analiza a soft-ului din ecu am descoperit lipsa codurilor de eroare si o tentativa de dpf off facuta incorect. Probabil, cineva fara cunostiinte in acest domeniu, a incercat sa anuleze filtrul de particule cu un program automatizat care nu a facut decat sa stearga tabele cu codurile de eroare motor si cateva mape ce postinjectie. Imediat am verificat carcasa filtrului de particule si s-a dovedit a fi goala.

Am refacut software-ul initial cu reactivarea codurilor de eroare si a urmat apoi versiunea corecta de anulare a filtrului de particule. Programarea calculatorului s-a facut serial cu ajutorul consolei NewGenius.

Anulare dpf Crafter - 32 Anulare dpf Crafter - 33 Anulare dpf Crafter - 34 Anulare dpf Crafter - 25 Anulare dpf Crafter - 35