Skoda Octavia vRS filtru de particule infundat complet.

 

Ieri mi-a fost adus acest model Skoda Octavia vRS din 2008 cu motorizarea 2.0TDi 170CP. Din martorii aprinsi in bord imi era clar masina are probleme cu filtrul de particule. Cu testerul insa am vazut ca problemele nu sunt recente si Octavia vRS a mers mult cu dpf-ul colmatat pana sa ajunga la mine. Am incercat sa fac o regenerare in mers, dar din pacate valorile de cenusa acumulate erau mult prea mari sa-mi permita o astfel de operatiune. Ca sa pornesc o regenerare a filtrului de particule in mers, cantitatea de cenusa acumulata ar trebuie sa fie sub 40g. Codul de eroare afisat de VCDS pentru filtru de particule colmatat este P2463 – Excessive Soot Accumulation si nu poate fi sters.

Urmatoarea etapa daca cea de regenerare a esuat este anularea filtrului de particule, proprietarul nu a dorit sa inlocuiasca dpf-ul. La motorizarea 2.0TDi 170cp common rail intalnim injectie Bosch EDC17C14, ce in unele cazuri nu permite reprogramarea direct prin portul de diagnoza. Astfel modificarile ce duc la dezactivarea filtrului de particule la aceasta masina se fac direct cu ecu pe masa in boot mode.

Durata de lucru pentru o lucrare completa de anulare si eliminare dpf la Skoda Octavia vRS 2.0TDi este de aproximativ 4h.

Anulare dpf Skoda Octavia vRS - 03Anulare dpf Skoda Octavia vRS - 01Anulare dpf Skoda Octavia vRS - 04Anulare dpf Skoda Octavia vRS - 02Anulare dpf Skoda Octavia vRS - 05Anulare dpf Skoda Octavia vRS - 06Anulare dpf Skoda Octavia vRS - 07Anulare dpf Skoda Octavia vRS - 08Anulare dpf Skoda Octavia vRS - 09Anulare dpf Skoda Octavia vRS - 10