Opel Vectra C 1.9CDTi 150cp cu probleme dupa eliminare dpf

Imediat dupa ce am terminat cu modificarea de putere la Dacia Duster a sosit un model Opel Vectra C cu probleme dupa eliminarea filtrului de particule. Proprietarul a eliminat filtrul de particule fara sa stie ca aceasta operatiune trebuie insotita si de anularea software din calculatorul de injectie. A ajuns la noi tot la recomandarea unui client cu Opel.

Dupa ce a eliminat fizic filtrul de particule, masina avea momente cand motorul functiona in parametri normali, dar si perioade cand puterea era limitata. La noi a venit in avarie, fara posibilitatea de a iesi din aceasta stare. Puterea si turatia motorului erau limitate, iar la diagnoza am descoperit doua coduri de eroare permanente P1902 – Exhaust Gas Temperature Sensor si P1125 Function, throttle actuator.

Anularea filtrului de particule la acest Opel Vectra C 1.9DTH s-a realizat direct prin portul de diagnoza cu consola NewGenius. Citirea calculatorului de injectie Bosch EDC16C39 la Opel nu este posibila, iar reprogramarea lui se poate face numai in baza unei mape originale din baza noastra de date.

Durata de lucru pentru dezactivarea filtrului de particule la Opel Vectra C 1.9cdti 150cp dureaza aproximativ 60 minute. Dupa aceasta operatiune, limitarile de putere si turatie au disparut la fel, iar codurile de eroare P1902 si P1125 a fost anulate. De asemenea, clientul a cerut si anularea supapei EGR.

Chiptuning Dacia Duster - 5 Anulare dpf Opel Vectra C - 2 Anulare dpf Opel Vectra C - 1 Anulare dpf Opel Vectra C - 3