Nivel crescut de ulei Ford Focus 1.6TDCi

Va era dor de Ford Focus 1.6TDCi 109cp?

Printre lucrarile pe care le-am prezentat lunile acestea au aparut tot mai putine modele Ford Focus. Asta nu inseamna ca aceste modele nu au probleme sau nu am avut de lucru la ele. Ci pur si simplu, am considerat ca este util sa mai prezentam si alte marci auto cu probleme pe filtrul de particule. Aproape saptamanal avem in lucru cateva modele Ford Focus pentru ca este masina sh cea mai accesibila pentru clientul din Romania.

Masina prezenta in articol este un Ford Focus 1.6TDCi din 2006 venit in service cu nivelului de ulei crescut in motor din cauza incercarilor dese de regenerare ale filtrului de particule. Chiar daca in bord sau pe diagnoza nu arata niciun cod de eroare, asta nu inseamna ca filtrul de particule este perfect functional. La modele mai vechi mesajele de eroare apar de cele mai multe ori foarte tarziu. Cum este si in cazul acestei masini, aparitia motorinei in baia de ulei indica un filtru de particule infundat.

Lucru vizibil cand a fost demontat de pe masina si taiat. Fagurele de ceramica este plin cu cenusa si gazele de evacuare nu mai pot trece prin dpf.

Ultima importare - 10Ultima importare - 08Ultima importare - 09Ultima importare - 11Ultima importare - 17Ultima importare - 24Ultima importare - 22Ultima importare - 28