Mitsubishi Pajero 3.2DID incercare de anulare dpf cu emulator

O incercare nereusita de anulare dpf cu emulator la un Mitsubishi Pajero 3.2 DID 170cp. Masina a folosit o buna perioada de timp un emulator pentru a pacali calculatorul de injectie ca filtrul de particule exista, chiar daca a fost eliminat. Acest sistem achizitionat din Australia folosea un emulator de presiune diferentiala, dand valori standard de filtru necolmatat. Din pacate, managementul filtrului de particule din ecu nu poate fi pacalit asa de usor.

Chiar daca masina a functionat aproximativ 30.000km cu acest sistem, la un moment dat ecu a intrat in avarie si a limitat puterea motorului. Chiar daca au existat mai mult incercari de resetare a valorilor pentru dpf la un dealer autorizat Mitsubishi, masina nu si-a mai revenit si intra foarte des in avarie. Deci, exista riscul folosind un emulator ca motorul sa intre in avarie si sa nu mai functioneze normal decat dupa instalarea unui filtru de particule nou sau anularea dpf din software.

Intre timp dupa mai multe resetari si incercari de regenerare facute automat de masina, valva EGR a cedat. Sistemul de emulator nu reuseste sa remedieze problema filtrului de particule definitiv. Nu este singura masina care are instalat  un astfel de sistem si intr-un final a ajuns la noi pentru dezactivarea dpf direct din ecu.

Anulare filtru de particule Pajero - 10 Anulare filtru de particule Pajero - 08 Anulare filtru de particule Pajero - 09 Anulare filtru de particule Pajero - 07