Masina poate lua foc din cauza filtrului de particule

Sambata ne-a vizitat un Peugeot 407 1.6HDi 109cp cu martor fap aprins in bord si mesaj “risc blocare filtru particule” pe display-ul central. Masina a venit din Slobozia pentru operatiunea de anulare fap. Avand in lucru si alte masini, n-am reusit sa fac un set complet de poze pentru a arata starea tehnica a masinii, dar va spun eu ca era destul de jalnica. Ridicata pe elevator, tot compartimentul motor de sub masina era plin de ulei. Filtrul de particule avea o medie a regenerarilor undeva la 200km, dar avand in vedere riscul de a lua foc compartimentul motor si starea tehnica a masinii, am decis ca este mai bine sa-l eliminam.

Daca am fi pastrat filtrul de particule pe masina, din cauza regenerarilor dese exista riscul sa se aprinda uleiul din comportimentul motor si masina sa ia foc. Au fost multe cazuri de masini care au luat foc in regim de autostrada din cauza filtrului de particule infundat. Cum proprietarul inca nu si-a arata nicio intentie de a repara scurgerile de ulei, eliminarea fap poate scade riscul de a lua foc.

Anulare fap Peugeot 407  - 65Anulare fap Peugeot 407  - 68Anulare fap Peugeot 407  - 67Anulare fap Peugeot 407  - 70Anulare fap Peugeot 407  - 69Anulare fap Peugeot 407  - 71Anulare fap Peugeot 407  - 66Anulare fap Peugeot 407  - 72