Martor avarie motor aprins in bord si coduri eroare P242F & P2458

Un model Ford Focus 1.6TDCi 109cp din 2006 adus recent din Germania cu martorii avarie motor si “rozeta” rosie (martor de avertizare) aprinsi in bord. Masina a venit astazi din Targoviste pentru anulare dpf prin modificare software, iar saptamana viitoare fiind programata pentru eliminarea fizica a fagurelui de ceramica. Pe tester avea doua coduri de eroare frecvent intalnite atunci cand filtrul de particule este colmatat: P242F – DIESEL PARTICULATE FILTER RESTRICTION (Ash accumulation) si P2458 – DIESEL PARTICULATE FILTER REGENERATION DURATION. Codul P242F nu mai poate fi sters. Aparitia celor doua coduri de eroare genereaza “limp mode” si duce automat la limitare de putere si turatie pe motor.

Noul proprietar al masinii stia foarte bine, din documentarile facute pe internet si articolele postate in blogul nostru, la ce probleme se expune turbosuflanta sau valva egr, daca filtrul de particule este colmatat si nu este inlocuit cu unul nou. Din pacate, costurile de achizitie pentru un filtru de particule OEM nou sunt foarte mari si de cele mai multe ori nu se justifica in valoarea masinii second-hand.

Anularea si eliminarea filtrului de particule la 1.6TDCi nu face decat sa aduca motorul in parametri normali de functionare, cu consum redus si fara limitari de putere. O data cu dezactivarea strategiei de regenerare dpf se elimina astfel: uzura excesiva a turbosuflantei, distrugerea valvei egr, contaminarea uleiului din baia de ulei cu motorina, arderea bujiilor incandescente, mersul motorului sacadat sau in valuri la viteza constanta etc.

Regenerarile excesive pot fi observate prin cresterea consumului de carburant instant, pierderi de putere, pornirea frecventa a electroventilatorului, mers galopant al motorului, ridicarea turatie la relantii.

Anularea dpf se realizeaza prin reprogramarea calculatorului de injectie cu ajutorul consolei NewGenius si ajuta la elimininarea erorilor si strategiei de regenerare dpf. Eliminarea filtrului de particule fara aceasta etapa va duce automat la intrarea motorului in regim de avarie, cu limitare de putere si turatie.

Anulare filtru de particule Ford Focus - 191 Anulare filtru de particule Ford Focus - 194 Anulare filtru de particule Ford Focus - 192 Anulare filtru de particule Ford Focus - 193 Anulare filtru de particule Ford Focus - 195 Anulare filtru de particule Ford Focus - 196 Anulare filtru de particule Ford Focus - 197 Anulare filtru de particule Ford Focus - 198 Anulare filtru de particule Ford Focus - 199 Anulare filtru de particule Ford Focus - 200 Anulare filtru de particule Ford Focus - 201

2 thoughts on “Martor avarie motor aprins in bord si coduri eroare P242F & P2458”

    • Cu placere. Si iti multumim pentru feedback-ul pozitiv primit din partea ta. Data viitoare te asteptam cu masina sa ii crestem un pic performanta motorului prin remapare.

Comments are closed.