Lexus IS220d filtru particule colmatat

Anul trecut pe vremea aceasta primeam apeluri telefonice de la proprietari de Toyota sau Lexus si eram intrebat daca pot sa anulaz filtrul de particule la aceste modele, iar cu raspunsul meu “nu se poate face nimic sau nu exista solutie de citire/reprogramare injectie Denso Toyota” parca le dadeam cu o bata in cap. Asta se intampla anul trecut, intre timp solutiile pentru reprogramarea ecu Denso Toyota/Lexus au aparut si o data cu acestea, filtrul de particule se poate anula si elimina fara probleme.

Lexus IS 220d este prima masina din gama premium de la Toyota care ajunge pentru la noi pentru remedierea filtrului de particule colmatat.

 

Masina nu a venit cu martor motor aprins in bord, dar prezenta motorinei in ulei si nivelul crescut din baia de ulei indica o frecventa mare de regenerare a filtrului de particule.

Norocul a fost ca la acest model prezent in service sa se poate reprograma ecu direct prin portul de diagnoza obd cu ajutorul interfetei NewGenius. N-a fost nevoie sa demontam ecu de pe masina si sa-l reprogramam in boot mode

Anulare dpf Lexus IS220d - 7Anulare dpf Lexus IS220d - 6

 

Anulare dpf Lexus IS220d - 3Anulare dpf Lexus IS220d - 4