Jaguar XF 3.0d probleme cu dpf-ul

Saptamana trecuta am avut doua modele Jaguar XF 3.0d pe masa de operatie, ambele cu problemele ale filtrului de particule.

Anulare dpf Jaguar XF - 14La primul nu prea am avut timp sa fac multe poze in timpul lucrarii, dar pe al 2 lea m-am focusat mai mult pentru ca am primit o reclamatie de la service-ul care ne-a trimis masinile. Reclamatia nu a fost legata de remedierea filtrului de particule in sine, ci de manopera si mecanic. Nu stiu daca a fost cu rea intentie sau nu, dar ni reprosat ca scutul motor s-a desprins pe autostrada din cauza noastra. La acest model pentru demontarea filtrului de particule nu este nevoie desfaci vreun surub la scutul motor. DPF-ul se afla situat la mijlocul evacuarii. Nu ai de ce sa dai jos scutul de protectie de sub motor, daca interventia se face in alta parte.

Anulare dpf Jaguar XF - 31

Prima masina avea resoftare de putere, deci o interventie asupra calculatorului facuta in alta parte. Chiar daca intervenim la randul nostru in software, cresterea de putere se pastreaza.

Anulare dpf Jaguar XF - 13Anulare dpf Jaguar XF - 12

Ca sa evitam alte discutii la cea de-a doua masina, am facut un set complet de poze cu scutul si locatia filtrului de particule. Am impresia ca service-ul care ne-a trimis masinile a confundat catalizatoarele cu filtrul de particule si de aici au ajuns la concluzia ca am demontat scutul motor. La cel de-al doilea se vede ca cineva a mai umplat la evacuare. Posibil a incercat sa curete filtrul de particule. Nu comentez modul in care era prinsa evacuarea si sigilata flansa.

 Codurile de eroare dpf intalnite pe tester sunt: P244b, P2463 si P2458.

Anulare dpf Jaguar XF - 12Anulare dpf Jaguar XF - 43Anulare dpf Jaguar XF - 46Anulare dpf Jaguar XF - 37Anulare dpf Jaguar XF - 18Anulare dpf Jaguar XF - 16Anulare dpf Jaguar XF - 13Anulare dpf Jaguar XF - 26Anulare dpf Jaguar XF - 27Anulare dpf Jaguar XF - 33