In lucru: BMW 120d 177CP cu filtru de particule colmatat

Un client care a venit din Galati pentru anularea si eliminarea filtrului de particule la un model BMW 120d 177cp din 2007. Masina afiseaza in bord peste 196.000k si are probleme cu dpf-ul. Martorul de avarie motor se aprinde destul de des si afiseaza pe display mesaje de eroare cu filtrul de particule. Pe tester apar doua coduri de eroare specifice BMW pentru dpf: 452A Info particulate filter system si 41BA.

Filtrul de particule blocat la BMW poate genera o serie de coduri de eroare specifice, cum ar fi:

480A Particle filter system
481A Particle filter system
4530 Charge-air pressure control, control deviation
4010 Exhaust backpressure sensor before particulate filter, signal
4D00 Exhaust backpressure sensor, signal
452A Info particulate filter system
4166 Particulate filter system
4CF3 Exhaust backpressure sensor, signal

La noi cele doua coduri de eroare indica un filtru de particule colmatat si un sensor de presiune diferentiala defect. Dezactivarea dpf din ecu elimina automat cele doua coduri de eroare si motorul va functiona in parametri normali, fara limitari de putere si consum marit.

Procesul de eliminare fizica dpf BMW 120d 177CP

Urmatoarea etapa este eliminarea fizica a filtrului infundat, noi vom elimina doar miezul ceramic si camera exterioara va ramane intacta impreuna cu toti sensorii. Astfel, la o inspectie tehnica filtrul de particule va aparea montat pe masina si nemodificat. Nu realizam ferestre de vizitare sau alte inginerii pentru eliminarea fagurelui ceramic doar pentru a scurta timpul de lucru sau a face o lucrare mai ieftina.

O data ce filtrul de particule colmatat este indepartat si calculatorul de injectie reprogramat (ECU remapat) cu structurile dpf scoate din software, vehiculul nu va mai detecta lipsa filtrului de particule si va preveni aprinderea martorilor de eroare sau o viitoare regenerare. Aceast lucru este cel mai important aspect al procesului de indepartare si este vital ca ECU sa fie reprogramat corect sau problemele DPF vor continua. La efectuarea acestui proces, putem de asemenea sa reprogramam ECU pentru o mai buna performanta si un consum redus de combustibil.

Eliminarea DPF nu este doar o solutie de cost redus fata de achizitia unui filtru de particule nou, dar are si urmatoarele avantaje:

  •  performanță crescuta fata de un model cu dpf activ
  • cresterea eficientei si un consum redus de carburant
  • lag turbo mai mic
  • costurilor de intretinere mai mici
  • uzura mai mica a motorului si turbinei

Anulare dpf BMW 120d - 01 Anulare dpf BMW 120d - 04 Anulare dpf BMW 120d - 02 Anulare dpf BMW 120d - 03 Anulare dpf BMW 120d - 05 Anulare dpf BMW 120d - 06 Anulare dpf BMW 120d - 07 Anulare dpf BMW 120d - 08 Anulare dpf BMW 120d - 09 Anulare dpf BMW 120d - 10