Honda CRV 2.2 idtec 150cp probleme filtru de particule

Iar am lasat sa treaca o perioada lunga intre postarile cu lucrari de anulare filtru de particule realizate zilnic. O mare parte din ele se afla acum in arhiva cu poze si le voi posta in curand pe acest blog sau in pagina noastra de facebook , dar la multe dintre ele am uitat detalii legate de starea filtrului de particule, conditiile in care au ajuns masinile in service sau defectele intalnite din cauza colmatarii dpf.

Honda CRV 2.2 idtec 150cp este una din masinile venite recente cu probleme din cauza filtrului de particule. Masina este condusa zilnic de o doamna in mediul urban. Cand a venit in service, nivelul de ulei era aproape dublu decat cel normal din cauza incercarilor de regenerare a filtrului de particule si una din tevile care ajunge la valva egr era fisurata.

Operatiunea de anulare software a filtrului de particule necesita demontarea calculatorului Bosch EDC17CP16 pentru citirea si reprogramarea lui in boot mode. Modificarile din software dezactiveaza complet managementul filtrului de particule, motorul nu mai face post injectie si nici nu mai intra in limp mode cu limitare de putere si turatie.

Honda_CRV_BOSCH_EDC17CP16_RACEAnulare filtru particule Honda CRV - 2Anulare filtru particule Honda CRV - 5Anulare filtru particule Honda CRV - 4