Ford Focus anulare filtru particule colmatat

Model Ford Focus 1.6TDCi 109CP din 2007 cu filtru de particule colmatat si mesaj de eroare in bord – ENGINE SYSTEMS FAULT. La diagnoza codurile aferente acestui mesaj afisat in bord sunt:
P2458 – diesel particulate filter regeneration duration (Diesel particulate filter regeneration process malfunction)
P2584 – fuel additive control module
P2585 – fuel additive control module
Chiar daca rezervorul de aditiv a fost alimentat cu eolys si resetat, codurile P2584 si P2584 nu au putut fi sterse. Eroarea pe modulul de aditiv era permanenta. In imaginile de mai jos va prezint intregul proces de anulare filtru particule la modelul Ford Focus 1.6TDCi. Dupa diagnoza s-a modificat software-ul din ecu pentru dezactivarea dpf. Cu aceasta operatiunea s-au anulat automat si erorile generate de modulul de aditiv.
filtru_particule_ford_focus_01

filtru_particule_ford_focus_02 filtru_particule_ford_focus_03 filtru_particule_ford_focus_04 filtru_particule_ford_focus_05filtru_particule_ford_focus_06filtru_particule_ford_focus_07 filtru_particule_ford_focus_08 filtru_particule_ford_focus_1 Chiar daca initial s-a crezut ca este doar o problema a modului de aditiv, eliminarea fizica a dpf-ului ne-a aratat gradul foarte mare de incarcare cu cenusa. filtru_particule_ford_focus_13

In imaginea de mai jos se poate vedea zona mica de evacuarea a gazelor de esapament, aproximativ 10% din filtrul de particule.
filtru_particule_ford_focus_12 filtru_particule_ford_focus_11 filtru_particule_ford_focus_09filtru_particule_ford_focus_14 filtru_particule_ford_focus_2