Ford Focus adus din Belgia cu filtru particule infundat

Salutare! Astazi s-a facut o luna de cand nu am mai scris pe blog despre lucrarile pe care le-am facut in ultima perioada. A venit vara si fiind perioada concediilor si toata lumea se gandeste sa plece din oras. Acest lucru ne-a dat foarte mult de munca. Toti clientii nostri vor sa plece cu masina in concediu si sa fie linistiti la drum. Se cer cresteri de putere pentru mai multa siguranta in trafic si rezolvarea problemelor ce pot apare din cauza filtrelor de particule colmatate sau a unor revizii intarziate.

O alta cauza pentru intarzierea postarilor pe blog este si un mic accident pe care l-am avut pe doua roti. Este destul de greu sa scrii un articol cu o singura mana. Sper ca recuperarea sa fie foarte rapida. Noroc cu colegul meu Bogdan Minea care asigura comunicarea intre mine si masini, dar si a dealerilor din tara care se ocupa intens de aceste lucrari.

Anulare filtru de particule Ford Focus - 400Anulare filtru de particule Ford Focus - 397Incep prin a posta un Ford Focus 2.0TDCi 136cp din 2007, masina unui client care a mai apelat la serviciile noastre de tuning. Ford-ul este adus recent din Belgia si are filtrul de particule infundat. Nici nu a intrat bine in tara si martorii s-au aprins in bord. Pe tester am intalnit 3 erori: 2 intalnite des atunci cand dpf-ul este infundat si una legata de presiune scazut in sistemul de inductie fortata (turbosuflanta).

Anulare filtru de particule Ford Focus - 402Operatiunea de anulare dpf presupune demontarea evacuarii si eliminarea fagurelui de ceramica infundat, urmata de reprogramarea calculatorului de injectie pentru dezactivarea managementului de regenerare a filtrului de particule. Durata de lucru pentru o astfel de lucrare este cuprinsa intre 2-4 ore in functie de problemele intalnite la demontarea filtrului de particule (suruburi ruginite). Intotdeauna este bine sa va luati o marja de timp atunci cand aduceti masina in service. Chiar daca in mod obisnuit o lucrare dureaza 2-3 ore, nu de multe s-a intamplat ca timpul cat a petrecut masina la noi sa fie mai mare decat am stabilit.

Anulare filtru de particule Ford Focus - 403Anulare filtru de particule Ford Focus - 392Anulare filtru de particule Ford Focus - 395

Resoftarea ecu elimina erorile si regenerarile filtrului de particule. Fara aceasta operatiune, motorul incepe sa scoata fum din exces de motorina in postinjectie, aprinde martorul de avarie in bord si de cele mai multe ori masina intra in limp mode cu limitare de turatie sau putere. La final, dupa operatiunea de anulare dpf, erorile P242F si P2452 au disparut.  Eroarea P0299 legata de sistemul turbo a fost stearsa cu testerul IDS si nu a mai reaparat la un test de drum. Posibil eroarea P0299 aparea din cauza filtrului de particule infundat, am verificat tubulaturile sistemului turbo si nu am gasit nicio pierdere de presiune. Am rugat clientul sa mearga cu masina cateva zile si daca reaparare acest cod de eroare, va trebui sa verificam turbina.

E de apreciat ca avem multi clienti care revin la noi pentru lucrari de resoftare ecu si mecanica sau ne recomanda altora. Ford-ul a venit la pachet cu inca un BMW 320d din 2009 pentru aceeasi operatiune de anulare si eliminare dpf.

Va multumim pentru increderea acordata!

 

1 thought on “Ford Focus adus din Belgia cu filtru particule infundat”

Comments are closed.