Ford Focus 1.6TDCi – filtru de particule cu “surprize”

Un Ford Focus 1.6TDCi la care am intalnit un filtru de particule taiat. Initial am crezut ca este deja indepartat fagurele ceramic, dar recipientul metalic prezenta o fereastra de vizitare in zona catalizatorului si in dreptul filtrului de particule suna a plin. Asa ca am demontat filtrul de particule dupa masina si am scos fagurele ceramic deja colmatat. O data cu eliminarea fizica a fagurelui ceramic, am realizat si dezactivarea procesului de regenerare din ecu.

Dupa aceste proceduri aplicate motorul functioneaza in parametri normali, fara limp mode si regenerari. Din pacate, eliminarea catalizatorului va duce la cresterea nivelului de noxe si automat la inspectia tehnica motorului nu se mai incadreaza la nivelul de noxe pentru Euro 4. Deci mare atentie atunci cand cumparati o masina (cum este cazul prezentat in acest articol) sau ajungeti pe mana unor neprofesionisti, sa nu fie eliminat catalizatorul.

Anulare filtru de particule Ford Focus - 242Anulare filtru de particule Ford Focus - 243Anulare filtru de particule Ford Focus - 244Anulare filtru de particule Ford Focus - 245Anulare filtru de particule Ford Focus - 241