Ford Focus 1.6TDCi 109CP- nu porneste

Masina pe care o prezint acum pe blog, Ford Focus 1.6TDCi 109cp, a ajuns la noi pe platforma. Pur si simplu, motorul nu vroia sa porneasca. In bord pe display-ul central aparea mesajul „Engine Malfunction” cu un semn de exclamare incadrat intr-un triunghi asa cum se vede si in imaginile de mai jos. Pe diagnoza nu aparea niciun cod de eroare. Imediat am banuit ca este ceva nu este in regula cu softul din ecu.
filtru_particule_anulat_ford_focus_5
Am descoperit ca filtrul de particule a fost anulat partial si intr-un mod incorect. Tabela cu codurile de eroare a fost si ea anulata. De aceea masina nu afisa nicio eroare pe diagnoza. Totusi acesta nu era un semn ca motorul sa nu porneasca si dupa o mica discutie cu proprietarul, am aflat ca in urma cu 2-3 zile inainte sa se opreasca motorul si masina sa ajunga la noi, a facut o alimentare cu carburant.
filtru_particule_anulat_ford_focus_1
Astfel, la o mica verificare am descoperit ca in loc de motorina s-a pus benzina de aproximativ 100 lei. Dupa ce am curatat instalatia, golit rezervorul, realimentat cu motorina si am facut corectia in ecu pentru anularea filtrului de particule intr-un mod corect, motorul a pornit fara probleme.
filtru_particule_anulat_ford_focus_2
Mai jos se vad erorile care ar fi trebuit sa apara daca tabela de erori motor era activa. Din pacate, clientul cumparase masina de o luna si nu stia de aceasta problema in soft. A descoperit impreuna cu noi ca filtrul de particule a fost eliminat intr-un mod gresifiltru_particule_anulat_ford_focus_3 filtru_particule_anulat_ford_focus_4