Filtru particule colmatat Ford Focus

Intrebarea careimi este adresata frecvent: Ford Focus 1.6TDCi este masina cu cela mai multe probleme ale filtrului de particule? Raspunsul este: NU. Modelul in sine nu are nicio problema si filtrul de particule lucreaza la parametri normali atunci cand este bun. Din pacate, masini sh aduse la noi in tara sunt la limita cand trebuie inlocuit filtrul de particule. Ford Focus 1.6TDCi are un pret bun, consuma putin si este o masina foarte bine vanduta la noi. Din aceasta cauza in portofoliul nostru apar foarte multe modele Ford Focus cu operatiuni de anulare a filtrului de particule.

Personal, la un buget de 2500-4500 euro va recomand un astfel de model. Costurile de intretinere nu sunt foarte mari, problemele pe care le are sunt deja cunoscute si nu necesita cheltuieli mari pentru reparatii. Aveti totusi grija ca numarul de km afisat in bord nu intotdeuna reprezinta numar real de km.

In cazul de fata avem un model Ford Focus 1.6TDCi 109cp din 2007 cu simptomele unui filtru de particule colmatat. Si anume, regenerari dese, consum marit, ventilatoare care merg tot timpul la turatie maxima, pierderi de putere, martor motor aprins in bord si codurile de eroare P2458 si P242F.

Operatiunea de anulare dpf se face in doua etape. Prima etapa presupune anularea software a filtrului de particule, durata de lucru cuprinsa intre 40-60 minute. Include o diagnoza cu testerul pentru verificarea erorilor generate de filtru, cat si vizualizarea valorile de presiune diferentiala. A doua etapa are o durata mai mare de lucru si este legata de eliminarea fizica a elementului ceramic infundat.

In imaginile de mai jos aveti prezentate ambele etape ale procesului de anulare si eliminare dpf la un Ford Focus 1.6TDCi 109cp.

Anulare DPF Ford Focus - 100 Anulare DPF Ford Focus - 101 Anulare DPF Ford Focus - 102 Anulare DPF Ford Focus - 103 Anulare DPF Ford Focus - 104 Anulare DPF Ford Focus - 105 Anulare DPF Ford Focus - 106 Anulare DPF Ford Focus - 107 Anulare DPF Ford Focus - 108 Anulare DPF Ford Focus - 109 Anulare DPF Ford Focus - 110 Anulare DPF Ford Focus - 111 Anulare DPF Ford Focus - 112 Anulare DPF Ford Focus - 113