Filtru de particule infundat Ford Focus

Ford Focus 1.6tdci 109cp din 2005 cu mesaj Engine Systems Fault, martor avarie motor aprins bord si limitare de putere. Toate acestea nu pot fi decat din cauza unui filtru de particule infundat. Codurile de eroare aferente acestor mesaje si limitari sunt P2458 si P242F.

La diagnoza am descoperit deja cunoscutele codurile de eroare aferente filtrului de particule colmatat: P2458 si P242F. Ultima incercare de regenerare s-a facut chiar inainte ca masina sa ajunga in service la noi. Presiunea diferentiala la 3000rpm nu parea sa aiba valori foarte mari, insa din experienta noastra motorul zgomotos si faptul ca urca destul de greu in ture indica un filtru de particule infundat in proportie de 95-98%. Si chiar nu ne-am inselat, eliminarea fizica a fagurelui de ceramica ne-a aratat ca dpf-ul era plin.

Operatiunea a decurs normal, intai cu diagnoza si anularea filtrului de particule din ecu apoi cu eliminarea fizica a fagurelui de ceramica infundat. Durata de lucru este de 3 ore.

Anulare DPF Ford Focus - 02 Anulare DPF Ford Focus - 01 Anulare DPF Ford Focus - 03 Anulare DPF Ford Focus - 04 Anulare DPF Ford Focus - 05 Anulare DPF Ford Focus - 06 Anulare DPF Ford Focus - 07 Anulare DPF Ford Focus - 08 Anulare DPF Ford Focus - 09 Anulare DPF Ford Focus - 10