Fiat Doblo lipsa martor motor si filtru particule topit

Acest Fiat Doblo 1.3mjet 85cp din 2007 a venit tocmai din Craiova pentru anularea filtrului de particule. Masina a fost achizitionata recent si noul proprietar a descoperit imediat dupa ce a batut palma, puterea motorului s-a limitat. La diagnoza a descoperit ca are probleme cu filtrul de particule si un sensor de temperatura in evacuare.

Masina a ajuns la noi in service pentru anularea filtrului de particule. Codul de eroare aferent sensorului defect de temperatura este P2081. Limitarea de putere este data de acest senzor si nivelul crescut de cenusa din dpf. Valoarea lui depaseste 300%. In imaginea de mai jos se poate observa ca martorul avarie motor lipseste, semn ca fostul proprietar a vrut sa ascunda defectiunile masinii.

Procesul de citire si programare ecu pentru anularea software a dpf-ului dureaza foarte mult la Fiat Doblo 1.3mjet. Trebuie sa aveti multa rabdare si sa asteptati aproape 3 pentru finalizarea acestui proces. O parte din ceramica filtrului de particule pare topita. Dupa anularea filtrului de particule, schimbarea uleiului uzat, inlocuirea sensorului de temperatura si releului de bujii incandescente, motorul a iesit din limp mode.

Anulare dpf Fiat Doblo - 13 Anulare dpf Fiat Doblo - 16 Anulare dpf Fiat Doblo - 17 Anulare dpf Fiat Doblo - 14 Anulare dpf Fiat Doblo - 15 Anulare dpf Fiat Doblo - 18 Anulare dpf Fiat Doblo - 19 Anulare dpf Fiat Doblo - 20 Anulare dpf Fiat Doblo - 21 Anulare dpf Fiat Doblo - 22