FAP infundat complet

O lucrare de anulare fap pe un model Citroen C5 1.6HDi 109CP, masina care de abia a ajuns in service din cauza filtrului de particule infundat complet. Nu inteleg cum unii soferi considera ca a avea grija de masina, inseamna sa ajungi la service doar atunci cand motorul nu mai porneste sau in bord se aprind martorii de avarie motor.

Filtrul de particule este considerat un consumabil care la un anumit interval de km se inlocuieste cu unul nou. Procedura este asemanatoare cu inlocuirea filtrului de motorina, aer sau ulei. Singura diferenta este data de costurile mult mai mari pentru achizitia unui filtru de particule nou, dar intervalul de schimb variaza de la 120.000km la 180.000km.

Filtrul de particule prezentat in imaginile de mai jos, ne arata neglijenta cu care a fost tratat acest Citroen C5 si la ce chinuri a fost supus motorul de 1.6HDi.

Anulare fap Citroen C5 - 11Anulare fap Citroen C5 - 13Anulare fap Citroen C5 - 14Anulare fap Citroen C5 - 15Anulare fap Citroen C5 - 17Anulare fap Citroen C5 - 16Anulare fap Citroen C5 - 07