Engine Malfunction Ford Focus 1.6TDCi

Daca esti posesor de Ford Focus 1.6TDCi cred ca deja te-ai obisnuit cu mesajul Engine Malfunction si semnul exclamarii aflat intr-un triunghi, martor care se aprinde atunci cand trebuie semnalata o problema de functionare a motorului. In cazul nostru, Engine Malfunction s-a aprins din cauza aparitiei celor doua coduri de eroare P242Ffiltru de particule colmatat – acumulare excesivă de particule si P2458 – durata procesului de regenerare a filtrului de particule – incorectă. Acestea apar doar atunci cand dpf-ul este plin si trebuie inlocuit cu unul nou.

Anulare filtru de particule Ford Focus - 261

Pentru disparitia acestui mesaj cu costuri mult mai mici decat cumpararea unui filtru de particule nou, solutia noastra este anularea dpf. Aceasta procedura dezactiveaza definitiv procesul de regenerare, iar ceramica filtrului de particule poate fi eliminata fizic fara sa mai existe erori in bord sau limitari de putere din cauza dpf-ului.

Anulare filtru de particule Ford Focus - 262Reprogramarea calculatorului in vederea anularii dpf la Ford Focus 1.6TDCi Euro 4 se realizeaza direct prin portul de diagnoza, fara sa intervenim fizic asupra calculatorului. Dupa dezactivarea filtrului de particule, codurile de eroare P242F si P2458 vor fi eliminate si mesajul Engine Malfunction va dispare automat.

Anulare filtru de particule Ford Focus - 264Anulare filtru de particule Ford Focus - 263

 

1 thought on “Engine Malfunction Ford Focus 1.6TDCi”

  1. Buna ziua!am un ford,1.6tdci si mi.a aparut eroarea p2458-21.este nevoie de anulare dpf?as dori un pret pt eliminarea dpf,si soft si fizic.sunt din galati.colaboratori aici aveti?

Comments are closed.