Eliminare filtru de particule VW Tiguan 2.0tdi

In imaginile de mai jos avem prezentata o lucrare de anulare si eliminare a filtrului de particule la un model Volkswagen Tiguan 2.0tdi 140cp. La prima vedere, operatiune pare foarte simpla la acest model, dar s-a dovedit din punct de vedere mecanic ca nu este asa. Modelul prezentat are un motor de 2.0tdi 140cp cu injectie Bosch EDC17C14 si un sistem 4×4 ce face dificila demontarea filtrului de particule. Pentru a avea acces la dpf trebuie demontata puntea fata, cardanul si motorul este lasat mai jos.

Durata de lucru este de aproximativ 4-5 ore si la final, dupa remontarea carcasei filtrului de particule, directia necesita o geometrie auto.

Masina a venit cu martor avarie motor aprins in bord si pe tester cu doua coduri de eroare, unul pentru filtrul de particule P2002 si celalalt pentru o defectiune la clapata de cut off. Pentru codul de eroare P2002 conform wiki.ross-tech avem:

18434/P2002/008194 – Particle Filter Bank 1: Malfunction 

Simtome posibile

 • Malfunction Indication Lamp (MIL) active

Cauze posibile

 • Exhaust Pressure Sensor (G450) faulty
 • Diesel Particle Filter (DPF) faulty

Solutii posibile

 • Check/Replace Exhaust Pressure Sensor (G450)
 • Diesel Particle Filter (DPF)
  • Perform Emergency Regeneration
  • Check/Replace Diesel Particle Filter (DPF)

In log-urile facute in mers, sensorul de presiune diferentiala ne indica o valoare negativa cu valoare fixa, semn ca este defect. Cu acest sensor defect si clapeta de cut off, regenerarile filtrului de particule sunt afectate si nu se pot efectua corect.

La final, dupa discutia purtata cu proprietarul acestui model VW Tiguan, s-a ales varianta anularii filtrului de particule. Masina a fost achizitionata de noua, numarul de kilometri afisati in bord este real, insa regimul de utilizare este unul preponderent urban pe distante scurte. Acest regim nu ajuta deloc la o buna functionare a filtrului de particule si de multe ori duce la defectiuni timpurii.

Anulare filtru de particule Volkswagen Tiguan - 05 Anulare filtru de particule Volkswagen Tiguan - 01 Anulare filtru de particule Volkswagen Tiguan - 03 Anulare filtru de particule Volkswagen Tiguan - 02 Anulare filtru de particule Volkswagen Tiguan - 04 Anulare filtru de particule Volkswagen Tiguan - 06 Anulare filtru de particule Volkswagen Tiguan - 07 Anulare filtru de particule Volkswagen Tiguan - 08 Anulare filtru de particule Volkswagen Tiguan - 10 Anulare filtru de particule Volkswagen Tiguan - 09

2 thoughts on “Eliminare filtru de particule VW Tiguan 2.0tdi”

 1. Buna ziua,sunt posesorul unui VW Touran 2006, 2.0 TDI-140 CP,cu filtru de particule. Merg des pe distante scurte in oras. Cat m-ar costa anularea lui,respectiv eliminarea(sau ambele,nu ma pricep) si cum va functiona motorul in viitor,respectiv ce se va intampla la ITP. Va multumesc

 2. Buna ziua,

  V-am trimit un mail cu datele despre eliminare si anulare filtru de particule la modelul dvs, cat si costul total al acestei operatiuni.

Comments are closed.