Eliminare filtru de particule Volkswgen Transporter T5

Astazi am lucrat pentru serviciul public. 🙂 Va prezint o lucrare de anulare si eliminare filtru de particule la un model de ambulanta Volkswagen Transporter 2.5TDi 4Motion din 2009. Masina are aproape 500.000km in bord si ne-a fost trimisa din service-ul care se ocupa de parcul auto al serviciului public de ambulante pentru eliminarea dpf-ului. Acum cateva luni filtrul de particule a fost curatat si turbina inlocuita, insa din cauza regenerarilor foarte dese noua turbosuflanta da iar semne de oboseala.

Filtrul de particule la motorizarea 2.5TDi 174CP ar trebui inlocuit dupa 180.000km pentru a prevenii uzura prematura a turbosuflantei, valvei egr, injectoarelor si chiar a motorului. Procesul de curatare al dpf nu-l va aduce la starea de nou. Chiar daca canaliculele unde apar depunerile de funingine se vor curata, structura ceramica din peretii fagurelui va fi afectata prin procesul de curatare si va duce rapid la incarcarea rapida a filtrului. Se poate vedea acest lucru si in pozele de mai jos, cum in cateva luni in canalicule apar depuneri mari de cenusa si din cauza regenerarilor foarte dese turbina nu a avut durata foarte mare de viata.

Procesul de anulare dpf este facut in doua etape. Prima etapa este modificarea software care duce la dezactivarea procesului de regenerare si erorilor generate de filtrul de particule. Pentru programarea calculatorului de injectie ne folosim de consola NewGenius. Dupa aceasta etapa, motorul va functiona in parametri normali, fara erori, fara fum si cu un consumul de carburant normal. Posibil chiar sa vedem si o scadere a consumului daca inainte de eliminarea dpf intervalele de regenere erau foarte dese si de durata mare.

In cea de-a doua etapa se trece la demontarea evacuarii pentru scoaterea filtrului de particule. La Volkswagen T5 4Motion durat de lucru este de aproximativ 3-4 ore, accesul la dpf fiind destul de dificil din cauza sistemului 4×4. La final, dupa ce este eliminat fagurele ceramic infundat, corpul filtrului de particule este sudat argon si remontat pe masina. Aceasta modificare facuta la masina poate trece aproape neobservabila daca sudura in argon este facuta cu atentie.

Anulare dpf VW T5 2.5TDi - 05 Anulare dpf VW T5 2.5TDi - 06 Anulare dpf VW T5 2.5TDi - 01 Anulare dpf VW T5 2.5TDi - 04 Anulare dpf VW T5 2.5TDi - 02 Anulare dpf VW T5 2.5TDi - 03 Anulare dpf VW T5 2.5TDi - 07 Anulare dpf VW T5 2.5TDi - 08 Anulare dpf VW T5 2.5TDi - 09 Anulare dpf VW T5 2.5TDi - 10 Anulare dpf VW T5 2.5TDi - 11