Peugeot 407 anulare si eliminare fap

Anulare filtru particule

Anulare FAP Peugeot 407 1.6HDi 109CP

Ieri am avut in lucru un Peugeot 407 1.6HDi la care s-au facut mai multe interventii pe filtru de particule si motorul nu functiona in parametri normali. In primul rand, proprietarul a cumparat masina second-hand cu filtru de particule scos si cu un emulator instalat pe sonde. Din pacate, aceasta solutie nu a functionat mult timp si motorul 1.6HDi a inceput sa scoata fum, iar in bord sa apara mesaje de eroare legate de fap. A cumparat un filtru de particule second-hand, dar care nu a functionat decat o perioada scurta de timp. Intre timp, masina a ajuns la noi pentru eliminarea completa fap si am constatat la diagnoza si inspectia vizuala urmatoarele: in filtrul de particule nu era complet – lipsea catalizatorul, avea scapari de gaze de esapament si turbina era afumata la propriu, tija de wastgate functiona foarte greu din cauza depunerilor de funingine, motorul era in avarie si avea limitare de putere si turatie, eroare nivel aditiv si nefunctionarea pompei de aditiv.
Aditiv Peugeot 407 FAP
Martor eroare filtru de particule Peugeot 407 1.6HDi.
Dezactivare filtru particule Peugeot
Filtrul de particule si lipsa regenerarilor au dus la colmatarea lui completa.
Eliminare filtru particule
Depuneri fap
Dupa eliminarea fap, martorul de eroare din bord s-a stins, codurile de eroare generate la diagnoza au disparut si motorul a iesit din avarie. Mecanicul nostru a reusit sa curete tija la wastgate si turbina a inceput sa functioneze iar la parametri de presiune normali.

Daca aveti o problema asemanatoare cu sistemul fap la Peugeot, nu ezitati sa ne contactati. Durata de lucru pentru operatiunea de anulare si eliminare fap este de 60-80 minute.

10 thoughts on “Peugeot 407 anulare si eliminare fap”

  1. Dupa anularea FAP uleiul folosit este acelasi ?sau se poate folosii un ulei obisnuit ca pt motoarele fara FAP ?

  2. Dupa eliminarea fapului respectiv,spuneai ca avea lipsa si catalizatorul. Dupa eliminare scotea mult fum negru la accelerari ne mai avad catalizator?

  3. Masina scotea un pic de fum in lipsa catalizatorului, dar nu excesiv. Sistemul de aditiv nu functiona la aceasta masina.

  4. Buna ziua,

    In legatura cu FAP la un Peugeit 407.
    Rog sa fiu contactat, nu am adresa Dvs sau nr telefon. Sunt din Bucuresti. Multumesc

  5. Doresc date de contact. Am aceasta problema la 407 1.6hdif. – Depolution System faulty! Scoate fum exagerat. Vreau să anulez filtrul . Multumesc

Comments are closed.