Dezactivare supapa egr Ford Focus

Una din problemele frecvent intalnite la modelul Ford Focus 1.6TDCi 109cp este blocarea valvei egr. Codul de eroare aferent acestei defectiuni este P1412 – EGR valve frozen. P0405, P0408 si P0409 sunt alte coduri de eroare legate de supapa egr.

Masina de mai jos avea 3 coduri de eroare, martorul avarie motor aprins in bord si lipsa de putere. Valva egr avea momente cand ramanea blocata si motorul intra avarie. In acest caz, clientul a luat decizia eliminarii definitive a valvei egr dat fiind pretul mult mai mic decat achizitia unei piese noi.

Anularea EGR presupune obdturarea traseului de recirculare a gazelor de esapament, cat si dezactivarea software din ecu. Durata de lucru pentru aceasta operatiune este de aproximativ 60 minute.

Rolul valvei egr este acela de recirculare a gazele de esapament pentru reducerea consumului de carburant si nivelului de noxe cand motorul este folosit in zona de turatii joase si acceleratii partiale. Un dezavantaj al egr-ului este infundarea galeriei de admisie cu produsi evacuati din camera de ardere (funingine, vapori de ulei si motorina).

Anulare egr Ford Focus - 1 Anulare egr Ford Focus - 2