Cum se elimina un FAP la Peugeot 607 2.2hdi

Anulare fap Peugeot 607 - 18Anulare fap Peugeot 607 - 16

Operatiunea de eliminare FAP la Peugeot 607 nu este foarte complicata. Peugeot a inventat filtrul de particule si tot ei au venit cu solutii simplificate de inlocuire sau demontare FAP. In cazul de fata, la Peugeot 607 2.2HDi 133cp sistemul este format dintr-un cilindru ce poate fi desfacut in doua bucati, partea dinspre motor include fagurele catalizatorului, iar ceramica filtrului de particule se afla spre evacuarea finala.

In concluzie, eliminarea fizica a fagurelui de ceramica, de cele mai multe ori, poate fi facuta rapid (aproxim. 1h) si fara intervetia flexului sau de sudura. Totusi, recomandarea noastra este sa fie facuta in service, de catre un mecanic pentru ca exista riscul sa nu se desfaca suruburile de prindere sau sa distrugeti un senzor de temperatura.

Anulare fap Peugeot 607 - 17

Inainte de a ne apuca de anularea unui filtru de particule, avem in vedere intai o diagnoza completa a masinii. Din cauza filtrului de particule colmatat si a neglijentei proprietarului fata de masina, pot apare si alte defectiuni la motor ce nu pot fi remediate o data cu anularea fap.

Anulare fap Peugeot 607 - 19

Anularea filtrului de particule la Peugeot 607 2.2HDi 133cp include si resoftarea ecu pentru eliminarea strategiei de regenerare si injectiei de aditiv. O data anulata functia fap, dispar si erorile pe care le genereaza filtrul de particule. Durata de lucru pentru Peugeot 607 este de aproximativ 2 ore.