Ce intampla cand folosesti PowerBox ieftin la un BMW X6?

Un model BMW X6 3.0sd 286CP din 2009 la care am intalnit instalat un powerbox Racechip chiar de catre dealerul BMW MHS. Cel putin asta ne-a povestit proprietarul acestui X6. Ciudat, nu stiam ca un dealer BMW monteaza astfel de dispozitive. Exista o multitudine de dispozitive care maresc puterea motorului, dar nu toate sunt de calitate. Unele dintre acestea, precum acest powerbox ieftin, pot afecta filtrul de particule foarte repede. Daca tot ofera catre clienti modificari de putere, macar sa apeleze la dispozitive mai scumpe ce pot gestiona corect noile valori de injectie in functie de pozitia pedalei de acceleratie. Masina are aproape 156.000km si dpf-ul este deja plin. Nu este chiar normal pentru X6 3.0sd sa aiba probleme cu filtrul de particule la numarul acesta de km.

Anulare filtru de particule BMW X6 - 19Anulare filtru de particule BMW X6 - 17Anulare filtru de particule BMW X6 - 15

Se observa in imaginea de mai jos cutiuta magica de la RaceChip. Singura legatura cu motorul este direct pe rampa de injectie. Nu exista nicio alta conexiune care sa controleze acest dispozitiv in functie de cerintele soferului. Pur si simplu, altereaza semnalele care vin de ecu catre injectie.

Anulare filtru de particule BMW X6 - 13Anulare filtru de particule BMW X6 - 14Anulare filtru de particule BMW X6 - 18Anulare filtru de particule BMW X6 - 22Anulare filtru de particule BMW X6 - 20Anulare filtru de particule BMW X6 - 24Anulare filtru de particule BMW X6 - 27Anulare filtru de particule BMW X6 - 28Anulare filtru de particule BMW X6 - 26