Calculatoare modificate care imi dau batai de cap

Ieri am avut o zi foarte incarcata cu multe masini venite pentru eliminarea filtrului de particule. Printre acestea se numara si un Volkswagen Crafter 2.5TDi 109CP EDC16+ cu dpf infundat  complet.

Anulare dpf VW Crafter - 89Anulare dpf VW Crafter - 88Anulare dpf VW Crafter - 83Lucrarea in sine este una destul de simpla pentru noi. Avem in portfoliu un numar foarte mare de utilitare Volkswagen Crafter la care am intervenit in software pentru anulare dpf si eliminare fizica fagurele de ceramica, fara nicio problema. Asa trebuia sa fie si aceasta masina, dar nu a fost asa. Reprogramarea ecu la acest model se face direct prin portul de diagnoza cu ajutorul consolei NewGenius.

Anulare dpf VW Crafter - 87Anulare dpf VW Crafter - 90

Citirea si modificarea software-ului s-a facut normal, dar la rescrierea ecu am intampinat probleme. La 60-65% procesul de reprogramare se oprea. Am incercat de mai multe ori cu functia de recovery pe care o are consola NewGenius, fara niciun rezultat. Se oprea in acelasi loc. Singura solutia in acest moment pentru rescrierea software-ului era demontarea calculatorului si reprogramare lui in bdm.

Cand am demontat ecu de pe masina am observat ca s-a umblat anterior la el. Proprietarul nu stia nimic. Semn a interventia a fost facuta inainte sa cumpere masina si nici el nu avea la cunostiinta acest lucru, altfel ne-ar fi povestit si luam masuri inainte sa rescriem ecu pe obd. Am fi evitat timpul pierdut cu incercarile de rescriere ecu pe mufa obd.

In final, reprogramarea ecu s-a facut in bdm, filtrul de particule a fost eliminat fizic si masina a pornit fara probleme.  De retinut este faptul ca pot apare si astfel de cazuri, cand apar interventii in software sau pe ecu facute de terte persoane ce pot perturba procesul de reprogramare. Important este ca totul sa aiba o rezolvare rapida. Acest lucru nu se poate face decat daca tunerul detine cunostiinte si foloseste aparatura completa de chiptuning.

Anulare dpf VW Crafter - 92Anulare dpf VW Crafter - 80Anulare dpf VW Crafter - 81Anulare dpf VW Crafter - 82