BMW X6 3.5d Particulate System Trap

Un model BMW X6 3.5d 286cp din 2008 la care durata de lucru pentru eliminarea filtrului de particule colmatat este de aproximativ 6 ore. Demontarea dpf-ului se face foarte greu de pe motorizarea BMW 3.0d biturbo 286cp. Masina a venit de la Targoviste in avarie, cu becuri aprinse in bord si o lista lunga de erori.

Pe tester, filtrul de particule apare cu doua coduri de eroare 480A – Chocking of particle emission filter si 481A – Chocking of particle emission filter. Acestea sunt specifice sensorului de presiune diferentiala si indica ca dpf-ul este infundat. Dupa mai multe investigatii am descoperit si cauza. Un furtun de la intercooler era iesit si motorul pierderea presiunea din turbine, iar arderile erau imcomplete si filtrul de particule s-a infundat. Masina avea mai multe probleme (releu bujii incandescente defect, pierderi de presiune in turbine si pe vaccumuri), dar clientul trebuie sa le rezolve pe rand. Sunt operatiuni de durata si nu pot fi facute pe loc.

Noi ieri ne-am ocupat de anularea si eliminarea filtrului de particule infundat. Operatiunea este prezentata in cateva imagini mai jos. Prima etapa este anularea software a strategiei de regenerare din calculatorul de injectie. Proces care poate fi realizat direct prin portul de diagnoza obd la BMW X6 3.5d si nu depaseste ai mult de o ora ca timp de lucru.

Eliminarea fizica a filtrului de particule la motorul 3.0d biturbo se face foarte greu, dureaza peste 6 ore. Programarile la aceste modele se fac cu cel putin o zi inainte de lucrare si masina trebuie sa vina la prima ora. Dupa ce a fost indepartatat de pe masina si taiat, fagurele de ceramica infundat a fost eliminat. Sudura celor doua componente se face in mediu protejat de argon.

Anulare filtru de particule BMW X6 - 01 Anulare filtru de particule BMW X6 - 03 Anulare filtru de particule BMW X6 - 02 Anulare filtru de particule BMW X6 - 12 Anulare filtru de particule BMW X6 - 04 Anulare filtru de particule BMW X6 - 05 Anulare filtru de particule BMW X6 - 06 Anulare filtru de particule BMW X6 - 07 Anulare filtru de particule BMW X6 - 08 Anulare filtru de particule BMW X6 - 09 Anulare filtru de particule BMW X6 - 10 Anulare filtru de particule BMW X6 - 11

1 thought on “BMW X6 3.5d Particulate System Trap”

Comments are closed.