BMW 330d E90 pierdere de putere

BMW 330d E90 3.0d 231CP din 2006 a ajuns in service cu lipsa de putere. Proprietarul ne-a povestit ca a cumparat masina sh recent si ca de vreo cateva saptamanii a inceput sa nu mai traga foarte bine si pe zi ce trece ii scade puterea. Banuia ca ar putea fi o problema cu dpf-ul si a venit sa anuleze filtru de particule. Pe tester am descoperit o eroare a senzorului de presiune diferentiala filtru de particule. Deci lipsa de putere la BMW parea sa se datoreze filtrului de particule colmatat.

Masina venea din Germania, nu stim daca numarul de km afisat in bord este cel real, dar avand in vedere anul fabricatie 2006 cu siguranta limita de km a filtrului de particule a fost depasita. Citind software-ul din ecu am descoperit ca masina are o modificare de putere, posibil facuta in Germania de fostul proprietar. Dezactivarea filtrului de particule nu afecteaza si modificarile facute anterior in software.

Demontarea evacuarii si eliminarea fagurelui de ceramica la BMW 330d ar trebui sa fie o operatiune ce ar dura undeva la 2-3 ore. Din pacate, la aceasta masina am intampinat problema cu desfacerea suruburilor de la flansele evacuarii. Niciun surub nu s-a desfacut intreg. Posibil vechimea, temperaturii ridicate din filtru si zona prin care a rulat aceasta masina sa fi afectat asa de mult suruburile de pe evacuare. Intr-un final dupa o lupta a mecanicului nostru cu masina, filtrul de particule a fost dat jos. In partea de intrare a gazelor de esapament se poate observa foarte multa funingine, semn ca dpf-ul nu s-a mai regenerat. Catalizatorul l-am gasit desprins si afectat de stratul gros de funingine. Probabil, presiunea mare care s-a creat intre motor si ceramica filtrului de particule l-a afectat iremediabil. Pur si simplu s-a spart de jur imprejur si a cazut.

Anulare DPF BMW - 134Anulare DPF BMW - 135Anulare DPF BMW - 132Anulare DPF BMW - 133Anulare DPF BMW - 136Anulare DPF BMW - 137Anulare DPF BMW - 138Anulare DPF BMW - 140Anulare DPF BMW - 142Anulare DPF BMW - 141Anulare DPF BMW - 144Anulare DPF BMW - 143Anulare DPF BMW - 146