Atentie la cine apelati pentru reparatii la masina…

Intalnesc din ce in ce mai des masini cu probleme aparute dupa modificari aduse de alte firme sau persoane mai putin specializate pe acest domeniu. Una din ele este acest Volvo C30 1.6D 109cp venit la mine dupa recomandarile primite de la un alt client caruia i-am rezolvat problemele aparute dupa modificarile aduse in software de altcineva. Din discutiile pe care le-am purtat cu proprietarul, am aflat ca masina are filtrul de particule anulat, rezervorul de aditiv scos si puterea motorului urcata 137cp (valoare precizata de specialistul care a facut modificarile in ecu). Pana aici toate par in regula, mai putin faptul ca masina scoate fum, nu se simte modificarea de putere si atunci cand scoate mufele de la debitmetru sau egr in bord nu se aprinde martorul motor sau nu afiseaza niciun cod de eroare pe tester.

Dupa ce mi-a povestit toate cele de mai sus, am cerut sa vad masina si modificarile facute in ecu. Intre timp, proprietarul nemultumit de faptul ca Volvo C30 scoate fum la relanti si in mers, a cumparat un filtru de particule reconditionat. Alta teapa pe care a luat-o si totul se vede in imaginile afisate mai jos. Intr-un final, masina a ajuns in service la noi pentru verificari si eventual remedierea software-ului.

Anulare dpf Volvo C30 1.6D - 09Anulare dpf Volvo C30 1.6D - 01Anulare dpf Volvo C30 1.6D - 10Anulare dpf Volvo C30 1.6D - 11Anulare dpf Volvo C30 1.6D - 02

Inca de cand am dat jos filtrul de particule reconditionat ne-am dat seama ca ceva nu este in regula cu el. In primul rand prezenta sudurilor arata ca el a fost modificat. Dupa ce a fost taiat, in interior am gasit atat fagurele de ceramica cat si catalizatorul gaurit. Filtrul de particule este aftermarket si pentru ca a fost gaurit, bucati din el s-au desprins si au plecat pe evacuare. Materialul din care este facut un filtru de particule ceramica nu seamana deloc cu cel OEM. Este alb, mult mai usor si fragil in comparatie cu ceramica adevarata din cel OEM. Mie imi lasa impresia ca este turnat din ipsos.

Anulare dpf Volvo C30 1.6D - 03Anulare dpf Volvo C30 1.6D - 04Anulare dpf Volvo C30 1.6D - 05Anulare dpf Volvo C30 1.6D - 06Anulare dpf Volvo C30 1.6D - 07Anulare dpf Volvo C30 1.6D - 08