Anulare filtru particule Toyota Avensis 2.2 D-4D 177CP

Inca o lucrare de anulare dpf la Toyota Avensis 2.2 D-4D 177cp. Masina a venit tocmai din Galati pentru eliminarea filtrului de particule colmatat. Daca pana acum am spus ca cele mai dificile lucrari de eliminare dpf le-am intalnit la Jeep sau modele din grupul VAG, Toyota se pare ca le intrece pe toate. Demontarea filtrului de particule la Toyota Avensis poate fi mai dificila decat demontarea cutie de viteze si inlocuirea ambreiajului. Locul unde se afla situat filtrul de particule la Toyota, face ca pentru aceasta operatiune sa alocam minim 4-5 ore de manopera.

Anularea dpf din ecu Toyota Denso se poate realiza in doua moduri: fie prin portul de diagnoza Obd, fie prin reprogramare  in boot mode. Prima varianta se poate aplica daca in baza ID-ul din ecu gasim in baza noastra de date varianta de software originala. Aceasta poate fi modificata si rescrisa direct in ecu cu ajutorul consolei NewGenius direct prin portul obd. Vezi cazul de aici.

Cea de-a doua varianta se aplica atunci cand in baza ID-ului nu avem fisierul original al masinii si ecu trebuie citit direct in bdm. Astazi, la modelul Toyota Avensis 2.2 D-4D 177cp s-a aplicat a doua metoda de reprogramare ecu pentru anularea filtrului de particule. Pe langa operatiunea de anulare si eliminare dpf, masina a beneficiat si de o modificare software pentru marirea puterii motorului.

In final, masina a plecat la noi cu filtrul de particule eliminat si o crestere de putere de la 174CP la 210-215CP. Pe site-ul obdtuning.ro puteti gasi detalii legate de puterea motorului inainte si dupa reflash.

Anulare dpf Toyota - 32

Masina a venit tocmai de la Galati pentru eliminarea filtrului de particule si estetic la exterior nu prea arata bine.

Anulare dpf Toyota - 31Anulare dpf Toyota - 33Anulare dpf Toyota - 34

Locatie calculator de injectie Denso Toyota:

Anulare dpf Toyota - 35

Ecu Denso Toyota 2.2 D-4D 177cp

Anulare dpf Toyota - 36Anulare dpf Toyota - 37Anulare dpf Toyota - 38

Reprogramare in boot mode ecu Denso Toyota cu ajutorul interfetei NewTrasdata. Conexiunile cu pentru citirea microprocesorului se fac cu ajutorul unei dime speciale fara lipituri pe placa de baza.

Anulare dpf Toyota - 39

Filtru de particule Toyota Avensis 2.2 D-4D 177CP

Anulare dpf Toyota - 40Eliminare filtru de particule Toyota Avensis 2.2 D-4D 177cp Denso

Anulare dpf Toyota - 41Anulare dpf Toyota - 42Anulare dpf Toyota - 43

2 thoughts on “Anulare filtru particule Toyota Avensis 2.2 D-4D 177CP”

Comments are closed.