Anulare filtru particule Ford Focus 3 1.6tdci 115cp

Saptamana trecuta a sosit la noi un Ford Focus 3 1.6TDCi 115cp pentru o diagnoza si eventual, o anulare a filtrului de particule. Masina a mai fost si prin alte service-uri, inclusiv reprezentanta Ford. Toti au venit cu un verdict pentru inlocuire filtrul de particule si senzor de temperatura Bank 1. Chiar la ultimele diagnoze facuta a primit, pe langa filtru de particule infundat si senzor temperatura defect, inca 2 coduri de eroare pe injectorele 3 si 4.

Real masina trebuie sa aiba undeva la 140.000km, din spusele proprietarului dupa verificari. In urma calculelor facute de catre proprietar, decizia a venit pentru anularea si eliminarea filtrului de particule. Inainte de a lua aceasta hotarare, clientului i s-a prezentat si varianta de inlocuire senzor temperatura cu incercare de regenerare dinamica sau statica a filtrului de particule. In unele cazuri exista sanse ca filtrul de particule sa nu fie complet colmatat si sa-si revina dupa aceasta operatiune, dar si sanse de 10-20% ca el sa fie plin.

Masina a sosit astazi in service pentru lucrarea de anulare software management regenerare si eliminare fizica ceramica filtru de particule. Procedura de reprogramare implica demontarea calculatorului de injectie Siemens SID807EVO si rescrierea lui in boot mode cu ajutorul interfetei NewTrasdata. O data cu aplicarea unui patch la rescriere in boot mode, calculatorul se deblocheaza si ulterior se poate intervenii direct prin portul de diagnoza. Operatiunea de reprogramare ecu cu filtrul de particule anulat dureaza undeva la 2 ore. In tot acest timp, mecanicul nostru se poate ocupa de eliminarea fizica a dpf-ului prin demontarea evacuarii. Mai jos aveti in cateva imagini operatiunea propriu zisa:

Anulare filtru particule Ford Focus 3 - 01Anulare filtru particule Ford Focus 3 - 03Anulare filtru particule Ford Focus 3 - 10Anulare filtru particule Ford Focus 3 - 05Anulare filtru particule Ford Focus 3 - 06Anulare filtru particule Ford Focus 3 - 08Anulare filtru particule Ford Focus 3 - 12Anulare filtru particule Ford Focus 3 - 13Anulare filtru particule Ford Focus 3 - 14Anulare filtru particule Ford Focus 3 - 11Anulare filtru particule Ford Focus 3 - 16