Anulare filtru particule Fiat Doblo

Anulare dpf fiat Doblo

 

Dezactivare dpf Fiat Doblo 1.3MJet 85CP

Fiat-ul Doblo de astazi a venit tocmai de la Brasov pentru anulare filtru de particule la motorul de 1.3 Mjet 85CP injectie Marelli. Din informatiile oferite de catre client, se pare ca filtrul de particule a fost gaurit in 5 locuri si din aceasta cauza, in regenerare, scoate mult fum. Consum de carburant s-a marit considerabil si nivelul de ulei a crescut de asemenea. Deseori pentru a putea merge cu masina trebuia sa foloseasca o interfata obd pentru stergerea codurilor de eroare generate de dpf.

dezactivare dpf 1.3mjet 85cp
DSC01258

Operatiunea de anulare dpf s-a facut cu “ecu pe masa” pentru scurtarea duratei de lucru. Anularea DPF-ului la Fiat Doblo 1.3 Mjet 85CP se poate face si prin portul de diagnoza obd2, fara sa mai fie necesara demontarea calculatorul de pe masina. Aceasta procedura presupune imobilizarea masinii timp de 2:30h pentru citirea/scrierea software-ului.

anulare dpf ecu marelli

Citirea si scrierea mapelor in ECU s-a facut prin BDM cu ajutorul dimei speciale pentru Marelli si interfetei de tuning Trasdata. Timpul alocat unei astfel de modificari este de 1:30h.

dezactivare filtru de particule fiat

Dupa procedura de dezactivare dpf, motorul de 1.3Mjet va incepe sa functioneze in parametri normali, fara regenerari si martori de averie aprinsi in bord, iar consumul de carburant scade simtitor.