Mercedes Sprinter 315cdi

Un colaborator din Gheorgheni mi-a trimis prin curier rapid un calculator de injectie de la un Mercedes Sprinter 315CDI din 2006 la care altcineva a mai incercat anularea filtrului de particule.

As fi preferat sa am masina pe rampa si sa lucrez direct pe ea decat sa-mi trimita ecu. Programarea calculatorului Bosch EDC16+ pentru anularea filtrului de particule la Mercedes Sprinter 315cdi se poate realiza direct prin portul de diagnoza. In schimb, rescrierea lui prin bdm este un pic mai dificila. Placa cu integrate este lipita de carcasa printr-un silicon si conexiunea la bdm se afla exact pe partea opusa. Pentru a putea fi citit se dezlipeste cu grija placa cu circuite de carcasa.

Anularea filtrului de particule facuta ulterior nu era corecta si se vede ca a fost realizata de un amator cu un program ce sterge automat tabela cu codurile de eroare, fara insa sa dezactiveze strategia de regenerare a dpf-ului.

Anulare filtru de particule Mercedes Sprinter - 1 Anulare filtru de particule Mercedes Sprinter - 2 Anulare filtru de particule Mercedes Sprinter - 3 Anulare filtru de particule Mercedes Sprinter - 5 Anulare filtru de particule Mercedes Sprinter - 4 Anulare filtru de particule Mercedes Sprinter - 6