Anulare dpf VW Crafter 2.5TDi 136cp cu adblue

O alta lucrare pe care am realizat-o in saptamana ce tocmai a trecut. Am primit prin curier rapid un calculator de injectie de la un model 2010 Volkswagen Crafter 2.5TDi 136CP cu Adblue. Nu cunosc istoricul acestei masinii, dar din cate am inteles, aceasta a fost achizitionata second-hand cu filtru de particule colmatat si sistem adblue nefunctional.

Calculatorul de injectie de la VW Crafter model 2010 este Bosch edc17 cu microprocesor Infineon Tricore. Citirea mapelor din ecu se realizeaza in boot mode cu ajutorul interfetei NewTrasdata si sistemului de dima pentru edc17. Aparatura cu care lucrez beneficiaza de licenta si ofera suport pentru astfel de operatiunii, calculatorul fiind reprogramat in deplina siguranta.

In imaginile prezentate se observa modul de conectare pentru acest tip de ecu. Operatiunea de anulare filtru de particule din software dureaza aproximativ 30 minute. Pe langa dezactivarea dpf, aceasta masina a beneficiat si de o crestere a puterii cu aproximativ 25CP si o modificare a cuplului motor cu 50-55Nm.

Anulare dpf Crafter - 47 Anulare dpf Crafter - 48 Anulare dpf Crafter - 49