Anulare dpf Ford Transit 2.2 TDCi SID208.

Aceasta masina a venit din alt service cu filtrul de particule eliminat fizic si cu o droaie de erori pe tester. Unele legate direct de filtrul de particule eliminat, altele de senzori sau problemele cauzate de lipsa dpf-ului. Masina pus si simplu mi-a fost lasata pentru operatiune de anulare software a filtrului de particule la motorul 2.2TDCi cu injectie Continental SID208.  Nu am avut foarte date despre ce interventii s-au facut la masina si nici nu stiam daca filtrul de particule a fost eliminat corect. Am descoperit ca cineva a umblat la calculatorul de injectie, dar fara sa stiu daca a umblat sau nu in software.

Mai jos se poate vedea modul barbar in care a fost desfacut calculatorul si operatiunea propriu-zisa de anulare dpf. Reprogramarea ecu Continental SID 208 se face in boot mode cu NewTrasdata. Dupa aceasta lucrare, erorile legate de filtru de particule au disparut si motorul a inceput sa functioneze normal, fara nicio limitare sau fum.

Anulare dpf Ford Transit 2.2tdci - 22Anulare dpf Ford Transit 2.2tdci - 17Anulare dpf Ford Transit 2.2tdci - 18Anulare dpf Ford Transit 2.2tdci - 19Anulare dpf Ford Transit 2.2tdci - 20Anulare dpf Ford Transit 2.2tdci - 21