Anulare dpf Ford Focus 1.6tdci

S-au făcut câteva luni de când nu am mai prezentat articole cu mașinile la care lucram zilnic. Timpul nu mi-a permis sa mai fac acest lucru, dar voi încerca încet încet sa postez câte un articol cel puțin la 2-3 zile.

Evident și din lucrările prezentate in trecut, cele mai des întâlnite mașini care ne trec pragul sunt modele Ford Focus 1.6tdci 109cp. Ford Focus este modelul cel mai frecvent întâlnit in rândul mașinilor sh aduse din afara, cu probleme legate de filtrul de particule.

In imaginile de mai jos avem o lucrare clasica de anulare Dpf la Ford Focus 1.6tdci. Operațiunea se realizează in doua etape, una ce presupune demontarea evacuării ce include filtrul de particule și a doua este resoftarea calculatorului de injecție pentru dezactivarea procesului de regenerare. Durata de lucru poate varia de la caz la caz, dar in general ajunge cam la 3-4 ore.

img_0695

img_0696img_0694img_0690img_0691img_0692

O data cu anularea filtrului de particule la acest model, oferim in pachet și dezactivarea modului de aditiv. Astfel, dacă aveți modulul de aditiv defect sau pompa de aditiv arsa, dezactivarea făcută din software va scapă de cheltuieli suplimentare sau becuri aprinse in bord.

Pentru ca in ultima perioada tot mai multe cazuri ajung la noi cu filtre de particule anulate prost. De cele mai multe ori, partea ce tine de modificarea software este cea mai importantă operatiune din procesul de anularea dpf. O resoftare făcute incorect poate duce la probleme grave de funcționare motor. Mulți clienți nu dau importantă acestui proces și aleg de cele mai multe ori variantele cu costuri mici, fără sa se gândească ca pot face mult rău mașinii. Ștergerea tuturor codurilor de eroare și dezactivarea limitatoarelor de avarie pot duce la distrugerea motorului fără ca sa aveți cea mică idee de ce s-a stricat.

Când ajungeți cu mașina in situația de a avea filtru de particule infundat, încercați sa alegeți cea mai sigura varianta și nu cea mai ieftină. Chiar dacă aveți impresia de moment ca aveți un cost redus pentru rezolvarea acestei probleme prin curățare sau apelarea la soluții ieftine de anulare dpf, in final la un calcul sumar se poate ajunge la costuri in reparații ce pot depășii și achiziția unui filtru de particule nou OEM. Alegeți service-URI cu recomandări bune și experiența in acest domeniu, nu orice mecanic care se lauda ca știe o metoda mai ieftină de rezolvare (găuri in ceramica, eliminare catalizator, spălare cu jet sau detartrant, ștergerea erori etc).

Vă stăm la dispoziție cu o întreaga lista de dealerii și colaboratori : http://www.anularedpf.ro/contact/distribuitori/ unde aveți posibilitatea efectuării unor lucrări sigure de resoftare și eliminare filtru particule.