Anulare dpf Ford Focus 1.6TDCi

Tot mai des intalnesc masini la care s-a eliminat fizic filtrul de particule, dar fara sa apara vreo interventie in software pentru dezactivarea procesului de regenerare si eliminarea erorilor generate de dpf. Ziua de astazi a inceput cu un Ford Focus 1.6TDCi 109cp din 2006, unde am descoperit pe langa o lista lunga cu coduri de eroare si faptul ca filtrul de particule a fost eliminat cu tot cu catalizator. Am verificat software-ul din ecu si acesta nu prezenta nicio modificare ce ar indica ca s-a incercat anularea managementului de regenerare.

Intre timp masina a ajuns la noi si pe langa operatiunea de anulare dpf, proprietarul va trebui sa suporte si costurile de reparatie ale turbosuflantei. Am descoperit ca paletii pentru compresor nu exista. Pur si simplu s-au “ras” de pe ax. Posibil jocul mare in lagare a dus la acest defect.

 

Anulare filtru de particule Ford Focus - 244Anulare filtru de particule Ford Focus - 241Anulare filtru de particule Ford Focus - 240Anulare filtru de particule Ford Focus - 242Anulare filtru de particule Ford Focus - 243Anulare filtru de particule Ford Focus - 246Anulare filtru de particule Ford Focus - 247Anulare filtru de particule Ford Focus - 245Anulare filtru de particule Ford Focus - 249

Turbosuflanta cu paleti rupti pe grupul compresor:

Anulare filtru de particule Ford Focus - 248

Senzor de temperatura rupt:

Anulare filtru de particule Ford Focus - 250